Hammond Studio

Title Image

Swaab

Sydney Workplace
Swaab, Sydney Workplace

 

Sand, sea and sky forms the conceptual basis of Hammond Studio’s workplace fit-out for Sydney commercial and family law firm, Swaab.

 

“The concept derived from founding partner Fred Swaab’s lifetime membership with Bondi Icebergs.”

– Todd Hammond.

 

The studio developed a finishes palette to speak to each of the fit-outs three levels: sand for level 2, sea for level 3, and sky for level 4.

 

Clients are welcomed to level 4 where a gently undulating feature wall references the organic curves of waves in water. For this level Swaab specially commissioned an artwork by Bondi artist, Stephen Evans; with mural-like qualities, the piece celebrates the firm’s affinity with Sydney’s iconic Bondi Beach.

 

Here a relaxed, tranquil, casual aesthetic abounds. Client meeting rooms, framed by woodgrain joinery portals and bespoke doors, are supported by a large break-out space with outdoor terrace. Perfect for functions.

 

On the remaining levels, where staff work day-to-day, the firm undertook a cultural shift which saw Swaab’s team move from a traditional cellular office floor plate to a predominately open plan workspace. Shared access to daylight offers views to Australia Square.

 

Hammond Studio commissioned a series of generously proportioned bespoke workstations. Their design is based on a traditional 90-degree footprint with a sit-to-stand linear workstation. A leg, integrated into the joinery spine, doubles as a central storage unit and dividing screen.

 

“We engaged with the partnership from an early stage, gaining their trust and confidence in the proposed design outcome. It is fair to say we surpassed their expectations and with staff returning back to the office, the workplace cultural bounce has been heightened.” – Todd Hammond

 

Photography by Terence Chin.

Date: